Sedam godina "Seljačke tržnice"

12.10.2020.

16:28

Autor: I.D./Žana Morović-Rudić/Regionalni dnevnik/MS/HRT

-

-

Foto: - / -

Netko voli slatko, netko kiselo ili slano - ali svi vole domaće - proizvedeno na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.
"Seljačka tržnica" u Zadru, rezervirana samo za proizvode lokalnih OPG-ova, proslavila je sedmu godinu rada. Na skromnom slavlju se tržilo, ali i prikupljalo donacije namijenjene Udruzi za autizam Zadar.

Netko voli slatko, netko kiselo ili slano - ali svi vole domaće - proizvedeno na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

Tihomir Tokić prodaje svoje povrće otkad je otvorena Seljačka tržnica, punih sedam godina, a Miloš Markoš je najmlađi pridruženi član Udruge Volim domaće. Svake subote stiže iz susjedne županije - iz Pađena kod Knina.

- Baš sam oduševljen. Svake subote prodamo najmanje 30 do 40 sireva i 30 do 40 kg base, kaže Markoš.

Ako poželite štrudlu od sira, podijelit će i recept. A kako pripremiti zdrave gomolje, otkrila nam je Marica Jakoliš.

- Možete naribati, narezati na salatu, a možete kuhati, peći, kao krumpir, kazala je Jakoliš.

Pune članovi udruge Volim domaće i srca, ne samo trbuhe. Djeluju humanitarno, doniraju hranu i za pučku kuhinju, a svoj sedmi rođendan su posvetili Zadranima s autizmom.

- Pripremili smo 200 naših torbi s našim proizvodima. Ljudi uzimaju, koliko tko može dati i to sve ide udruzi za autizam, kazala je Višnja Zelić, predsjednica Udruge Volim domaće.

- Nama treba godišnje oko 120 tisuća kuna da možemo pokriti plaću terapeuta. Svaka kuna je dobrodošla, kazao je Ante Armanini, predsjednik Udruge za autizam Zadar.

Pogledajte videozapis.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!