16:46 / 30.09.2019.

Autor: Danijela Minić/HRT

Senzorna soba riječkoj Udruzi za sindrom Down

-

-

Foto: - / -

U humanitarnoj akciji "Sve za našu djecu" građani su ponovno pokazali veliko srce. Prikupili su 115.150 kuna, kažu - ostvarili su svoj cilj.
Udruga za sindrom Down Rijeka 21 dobila je novu senzornu sobu. Opremljena je terapeutskim uređajima zahvaljujući novcu prikupljenom u humanitarnoj akciji "Sve za našu djecu" kojoj su se odazvali brojni građani. Akciju su organizirali Kanal Ri i Udruga Riječko srce.

Mali Andro, dijete s Down-ovim sindromom s lakoćom izvršava upute edukacijske rehabilitatorice. Na terapeutskim pomagalima nove senzorne sobe u riječkoj Udruzi za sindrom Down.

- Važno je da oni služe u svim područjima u kojima djeca imaju određene disfunkcije, da li je to vestibularni sustav, propriocepcija, taktilni sustav, olfaktivni, vizualni, auditivni - naglašava edukacijska rehabilitatorica Karla Manzoni.

Dvije rehabilitatorice u Udruzi trenutačno rade s 24-ero djece.

- Rad u ovoj sobi bit će dostupan apsolutno svim članovima udruge i djeci bez obzira na njihov ekonomski status. Tako da je to fenomenalna priča, a inače rad u ovakvim sobama je i terapije u sobama su izuzetno skupe - kaže Mila Čuljak, predsjednica Udruge za sindrom Down-Rijeka.

U humanitarnoj akciji "Sve za našu djecu" građani su ponovno pokazali veliko srce. Prikupili su 115.150 kuna, kažu - ostvarili su svoj cilj.

A nema većega - od osmijeha i veselja ove djece.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!