"Staza kroz krošnje" magnet za posjetitelje

25.04.2021.

13:20

Autor: Ružica Divac Borovečki/Podnevni dnevnik/HRT/E.L.S.

Staza kroz krošnje

Staza kroz krošnje

Foto: HRT / HRT

Pokraj spomenika hrvatskoj himni u kumrovečkom Zelenjaku sagrađena je "Staza kroz krošnje". Drvena konstrukcija posjetiteljima omogućava šetnju u visini krošnji stabala i pogled na prirodu iz nove perspektive. Novu atrakciju popularnog izletišta Zelenjak već je posjetilo više od 3 tisuće ljudi. 

U Hrvatskoj jedinstvena - "Staza kroz krošnje" postala je magnet za posjetitelje. Možete prošetati stazom na visini do 5 metara, promotriti biljne i životinjske vrste u podnožju Cesargradske gore, poslušati cvrkut ptica. To privlači brojne obitelji u zaštićeni krajobraz uz Sutlu.

Obiteljsko druženje uz rijeku, zelenilo, svježi zrak i uživanje. Uz atrakcije, poput promatračnice koja podsjeća na gnijezdo ili pak ljuljački u podnožju, mnogi su pronašli dijete u sebi.

Staza je nastala u sklopu projekta "Zagorje - ABECEDA prirode". Zahvati u prirodi bili su minimalni, uz jedan dodatak.

- 200 rizoma hrvatske perunike posađeno je u samom podnožju, tako da kroz nekoliko godina kad priroda prihvati ovaj zahvat i kad se perunike razrastu, to će zaista biti čaroban prizor - otkriva Dijana Hrčak, ravnateljica Javne ustanove "Zagorje zeleno".

Tu su i skulptura trube te glazbena ograda - kojima se odaje počast spomeniku hrvatske himne.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!