Skupljanjem kilometara mogućnosti podržite djecu s teškoćama

01.09.2021.

16:03

Autor: Krešimir Volarević/Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

"Mliječna staza"

"Mliječna staza"

Foto: UNICEF / Mliječna staza

U organizaciji UNICEF-a održava se još jedna humanitarna utrka Mliječna staza. Start virtualne utrke je u petak 3. rujna, a trajat će do 12. rujna.

Skupljanjem kilometra mogućnosti možete podržati djecu s teškoćama u razvoju, a kako ih skupljati i sudjelovati u akciji ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska doznala je od voditeljice odjela za zaštitu djece u Uredu UNICEF-a za Hrvatsku Martine Tomić Latinac i ravnateljice ustanove „Mali dom" Tatjana Petrović Sladetić:

Prijave za virtualnu utrku primaju se putem internetske stranice Mliječna staza, a kilometri se skupljaju uz pomoć aplikacije:


- Uz aplikaciju atlasGO uključite se kad želite i gdje želite te trčite, hodajte, vozite se… Nije najvažnija brzina već da svi zajedno što brže dođemo do cilja – podrške za djecu s teškoćama i pokretanju novih sadržaja u centrima koji o njima vode brigu, posebno u područjima gdje nedostaje takvih sadržaja. U istim majicama, kilometar po kilometar, pretvarat ćemo teškoće u mogućnosti, poručuju organizatori.


U nizu različitih donatorskih paketa je i medalja:


- Svaka medalja za Mliječnu stazu posebna je i unikatna. Medalje su ručni rad djelatnika i djece s teškoćama iz "Malog Doma" u Zagrebu, a vezice su izradili roditelji djece s teškoćama iz vukovarske udruge Tko se boji sutra još., ističu iz UNICEF-a Hrvatska.


U utrku su uključene brojne poznate osobe, među kojima i hrvatski paraolimpijci.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!