13:03 / 20.03.2019.

Autor: Hrvoje Šimunović/V.M./HRT

Slavlje Dana lutkarstva na osječkom Lutkokazu

-

-

Foto: - / -

Uz to što su danas Svjetski dani pripovijedanja te kazališta za djecu i mlade, sutra se obilježava i Svjetski dan lutkarstva – sve su to odlični povodi za druženje s lutkama i njihovim animatorima koji su se ovih dana okupili u Osijeku na Lutkokazu.
Uz to što su danas Svjetski dani pripovijedanja te kazališta za djecu i mlade, sutra se obilježava i Svjetski dan lutkarstva – sve su to odlični povodi za druženje s lutkama i njihovim animatorima koji su se ovih dana okupili u Osijeku na 9. Lutkokazu.

9. Međunarodna revija lutkarstva Lutkokaz, koja se održava od 19. do 22. ožujka, besplatno nudi probrane gostujuće predstave iz Italije, Slovenije, Mađarske i Srbije uz neizostavne projekte i ispite domaćina Akademije za umjetnost i kulturu, ističu organizatori manifestacije.

Posjetitelji 9. Lutkokaza mogu uživati i u dvije izložbe, a studenti imaju priliku sudjelovati u radionicama Zorana Petroviča i Tina Grabnara iz Slovenije, Giulija Settima iz Italije, Dávida Feketea iz Mađarske i Petra Eldana iz Hrvatske.

S osječke Akademije za umjetnost i kulturu javila se ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska koja je razgovarala s umjetničkom voditeljicom Lutkokaza Majom Lučić Vuković i studentom glume i lutkarstva Filip Sever:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!