12:36 / 09.09.2019.

Autor: V.M./HRT

Smiješak za sve!

-

-

Foto: - / -

Kako se pridružiti volonterima udruge 'Smiješak za sv'e u provođenju projekta 'Pripovijedač(-ica) za laku noć' u sklopu kojega Tete i Stričeki pričalice svih 365 dana u godini volontiraju u tri zagrebačke bolnice?
Kako se pridružiti volonterima udruge Smiješak za sve u provođenju projekta 'Pripovijedač(-ica) za laku noć' u sklopu kojega Tete i Stričeki pričalice svih 365 dana u godini volontiraju u tri zagrebačke bolnice?

Udruga Smiješak za sve organizira 14. rujna u prostoru OŠ Ivana Gorana Kovačića u Zagrebu seminar za sve one koji bi se željeli pridružiti volonterima udruge u provođenju projekta 'Pripovijedač(-ica) za laku noć'.

- Volontira se u KBC Vinogradska, Srebrnjak i Rebro tako što se svakoga dana skupina volontera uputi na dječje odjele bolnica u obaveznoj pratnji torbe prepune šarenih slikovnica, neodoljivih bajki i neizbježnih tinejdžerskih romana i tamo im je glavni zadatak da na sat vremena ožive čaroliju koja se rađa pričanjem priča te osiguraju djeci razonodu i bijeg od bolničke stvarnosti, napominju organizatori.

Udruga 'Smiješak za sve' ima više od 270 članova, a za svoje je projekte primila brojna priznanja i nagrade. Nakon edukacijskog seminara volonteri se mogu uključiti i u ostale prigodne akcije i projekte udruge poput 'Danas sam tu! Za tebe!', 'Poslovne analiza iz perspektive Crvenkapice', 'Volontiram, dakle jesam!' te 'Dekica za snove'.

- Osim djece u bolnicama, volonteri Smiješka za sve svake druge srijede u mjesecu posjećuju i štićenike Centra Stančić u Dugom Selu i pokušavaju unijeti što više veselja u njihovo svakodnevicu kroz razne aktivnosti - čitanje, šetnja, pjevanje, razgovor, dodaju organizatori.

U tijeku je i opremanje Centra za smještaj volontera s prenoćištem u kompleksu Stančić za što je udruga organizirala crowdfunding kampanju te primila nagradu na natječaju MojZabaStart u kategoriji 'Društvo' i osvojila prvo mjesto u području 'Dobrote' na natječaju Zaklade Adris.

Detalje o toj plemenitoj inicijativi u emisiji Dobro jutro, Hrvatska ispričale su predsjednica 'Smiješka za sve' Marijana Jergović i Asja Kišević, koorinatorica bolnice Rebro i volonterka:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!