11:07 / 30.03.2021.

Autor: Kod nas doma/HTV

Šparoge na Moranin način

Sezona šparoga - kako ih iskoristiti?

Sezona šparoga - kako ih iskoristiti?

Foto: Kod nas doma / HRT

Visibabe nisu jedini vijesnik proljeća, tu su i šparoge! Najčešće se pripremaju u kombinaciji s jajima, u juhama te raznim rižotima. No Morana Zibar, naša popularna lovkinja iz Potjere, predlaže da se mlade, divlje šparoge posluže na dva zanimljiva - i malo drugačija načina.

Prvi je 'orzoto', odnosno ječam koji se koristi umjesto riže te se priprema kao i rižoto sa šparogama.

Drugi recept uključuje mladi krumpir koji prvo treba blanširati i izrezati na četvrtine, zatim omotati u pancetu te peći u pećnici.

Tijekom pečenja valja dodati cherry rajčice, šparoge i feta sir, dok se sve zajedno ne zapeče.

Pogledajte video:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!