Spektakl DanceStar World Finals okupio 7.000 plesača

24.05.2018.

13:37

Autor: K.D./HRT

default error photo
Globalni plesni spektakl DanceStar World Finals koji okuplja preko 7.000 najboljih plesača iz cijelog svijeta, do nedjelje se održava u Poreču.

Globalni plesni spektakl DanceStar World Finals koji okuplja preko 7.000 najboljih plesača iz cijelog svijeta, do nedjelje se održava u Poreču.

Na ovogodišnji DanceStar World Finals stiže i nagrađivani koreograf Justina Timberlakea, Marty Kudelka, koji je  2007. i 2013. osvojio MTV-jevu nagradu za najbolju koreografiju u glazbenom spotu i to za Justinove pjesme „My Love" i „Suit&Tie". Uz to, još je pet puta bio nominiran za MTV VMA nagradu, koja je jedna od najprestižnijih svjetskih nagrada za plesnu koreografiju. Nedavno je Timberlake uz svoj tim plesača i koreografiju Martyja Kudelke nastupao na najvećoj svjetskoj pozornici i to u poluvremenu Super Bowla koje je pratilo više od 103 milijuna ljudi.

S obzirom da s plesačima dolaze i pratnje, za vrijeme trajanja manifestacije Grad Poreč ostvarit će više od 35.000 noćenja što je iznimno važno za hrvatski turizam u predsezoni. Kruna cijelog eventa je Gala večer, na kojoj će žiri između 20 najboljih koreografija iz kvalifikacija izabrati tri najbolje i dodijeliti im novčane nagrade.

Svjetsku plesnu elitu, ali i ples kao umjetnost i stil života, u Dobrom jutru je najavio direktor festvala Alen Petelinc.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!