Splitski cvit 2019. je prof. Magda Maver

08.03.2019.

17:49

Autor: I.Š./T.V./HRT

default error photo
Na sedmom izdanju Splitskog cvita, priznanje za ženu grada, koji na Dan žena dodjeljuje Udruga Naš kvart, dobila je profesorica Magda Maver.
Na sedmom izdanju Splitskog cvita, priznanje za ženu grada, koji na Dan žena dodjeljuje Udruga Naš kvart, dobila je profesorica Magda Maver.

Iza profesorice engleskoga jezika i književnosti Magde Maver 30 je godina rada. Njezina posebnost je, kažu učenici što svima daje jednaku šansu. Bez nervoze, uz stalno poticanje.

- Da biste radili s djecom morate ih voljeti. Oni osjećaju tko ih voli, tko im je sklon. Smatram da nema ništa plemenitije od davanaj znanja, i raduje vas kad vidite kako ti mladi ljudi stasaju, kako se razvijaju, ističe profesorica Maver.

Ništa manje zanimljive ni uspješne nisu ni ostale nominirane latice splitskoga cvita.

- Život sam živjela kaa medicinska sestra. Svu svoju ljubav, energiju i ono što  osjećam kao čovjek predala sam ovoj struci i usmjerila prema pomaganju djeci. Ali bogatstvo koje dobijete kad spasite život nešto je što se ni sa čim ne može usporediti, rekla je Duška Glavaš, medicinska sestra u KBC Split.

- Meni je već nominacija puno. Čestitam dobitnici i drago mi je što se rad slobodnih umjetnika prepoznaje, drago mi je radi djevojaka i žena slobodnih umjetnica, poručila je glumica Jasmina Žiljak Ilinčić.

- Cijeli život sam posvetila tome i nastavi ću. Ovo je jedno ljepo priznanje koje se ne naslanja na  tehnološka dostignuća, ali ovo je priznanje ženi za rad i njezin doprinos, kaže Inga Kovačić Sindik, najbolja inovatorica Europe 2018.

Da žene dobiju zaslužena proznanja, već se sedmu godinu brine inicijatorca projekta, još jedna žena - Milena Mratinić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!