12:29 / 27.07.2018.

Autor: E.L.S./HRT

Spolno zdravlje - znanje je najbolja zaštita

-

-

Foto: - / -

Na petnaestak će lokacija na jadranskim plažama i zagrebačkom Jarunu tijekom ljetnih mjeseci biti istaknute preventivne poruke.
Hrvatski zavod za javno zdravstvo u suradnji s udrugom HUHIV i brojnim partnerima i suradnicima i ove godine nastavlja s ljetnim porukama na hrvatskim plažama. Na petnaestak će lokacija na jadranskim plažama i zagrebačkom Jarunu tijekom ljetnih mjeseci biti istaknute preventivne poruke.

S obzirom na to da je ljeto obično vrijeme odmora, opuštanja, češćeg druženja s nepoznatim ljudima, a time i češćih situacija neplaniranog i nezaštićenog spolnog odnosa i situacija koje nose veći rizik zaraze spolno prenosivim bolestima, cilj je kampanje skrenuti pozornost javnosti, a posebice mladih, na važnost odgovornog spolnog ponašanja i očuvanja spolnog i reproduktivnog, ali i općeg zdravlja.

Kampanja koja traje od početka lipnja do kraja rujna se već tradicionalno provodi preventivnim porukama na svlačionicama i oglasnim panoima na kupalištima na petnaestak će lokacija na jadranskim plažama i zagrebačkom Jarunu. Slogan je "Surfaj pametno", a vizual u obliku pojasa za spašavanje koji simbolično predstavlja i asocira na pomoć i zaštitu u središte stavlja internetsku platformu i mobilnu aplikaciju „Spolno zdravlje", jer suvremena edukacija mladih nužno uključuje upotrebu modernih tehnologija kao što su digitalni mediji.

U emisiji Dobro jutro, Hrvatska gostovale su Tatjana Nemeth Blažić, voditeljica odjela za promicanje odgovornog spolnog ponašanja sa savjetovalištem, HZJZ i epidemiologinja Dijana Mayer.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!