Sreća je improvizacija bez gotovih rješenja

16.02.2021.

11:46

Autor: Mirna Farkaš Salamon/Vijesti iz kulture/HRT

Što je 'Sreća'?

Što je 'Sreća'?

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Druga premijera u samo tjedan dana u zagrebačkom Teatru ITD. Predstava ‘Sreća’ nastala je u sklopu projekta ‘Razvojni ITD’, kojemu je cilj okupljati mlade umjetnike. Na ‘Sreći’ se radilo cijelu proteklu godinu u uvjetima pandemije i potresa koji su je i obilježili, no optimizma u polukružnoj dvorani ne nedostaje - iako je u publici samo 12 ljudi.

Kako ekipa Teatra ITD doživljava sreću, pogledajte u priči Vijesti iz kulture:

- Imputira nam se naše pravo na sreću i kao da nešto nije u redu s nama ako to pravo ne ostvarujemo. To je bila početna točka u radu na predstavi, da vidimo kako se mi osjećamo s tim, objašnjava autorica i redateljica Jelena Hadži-Manev.

Na pozornici ITD-a sreća je improvizacija bez gotovih rješenja.


- Svatko od nas stvorio je nekakav karakter i neke priče koje su nas inspirirale kroz cijelu 2020. godinu. Radi se o sreći, ali o sreći prosječnog čovjeka, ističe glumica Selma Mehić.


Za glumca Danijela Radečića sve ovisi o perspektivi: Nešto što je nekomu velika sreća, nekomu drugom je nešto potpuno normalno, svakodnevno, i obratno, kaže Radečić.


U predstavi 'Sreća' glumci glumeći glumce prepuštene samima sebi zaključuju da bi ih usrećilo da ostanu na okupu pokazujući nam da usamljenost nije trajna, da je kazalište ponekad vrlo čudno i da je sve promjenjivo. Baš kao i trenutačno dopuštenih 12 osoba u gledalištu polukružne dvorane ITD-a.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!