Sreća u vodi za zadarske paraplivače

17.04.2022.

07:00

Autor: Žana Ljuština/T.D./Regionalni dnevnik/HRT

Zadarski paraplivači

Zadarski paraplivači

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Na koje god da natjecanje krenu ne vraćaju se bez medalja! Oni su paraplivači Plivačkog kluba Zadar. Sreća u vodi - tako ukratko svoje druženje na bazenu na Višnjiku zovu zadarski paraplivači. Od njih tridesetak, dva mladića i jedna djevojka čine natjecateljski tim.

- Dečki su mi na hrvatskoj razini dok se Lucija Mijolović natječe na europskoj i svjetskoj razini, rekla je Danijela Kurtin, trenerica PK Zadar.

Luciji je 27 godina, u bazenu je s trenericom Danijelom već punih 20 godina. Velik izazov uz puno učenja pretvorio se u posebnu priču.

- Nema nikakve knjige po kojoj možeš učiti kako ćeš raditi. Tako da smo učile jedna od druge. Onda su nam se kasnije pridružili dečki i sad je lakše nego s drugima koji su u pubertetu, pa ih škola zamara, a roditelji ljute, rekla je Kurtin.

Lucija najbolje pliva prsno i kraul. A zbog svojih uspjeha osjeća se sretno i ponosno. Baš kao i trenerica.

- Njima to puno više znači, kad vidiš njihovu radost i meni to puno znači, rekla je Kurtin.

Zbog problema s nogom, Mario je prvi put uskočio u bazen. Vrlo brzo mu se svidjelo. Sada trenira gotovo svaki dan.

- Išao sam zbog sporta. Kupim medalje, više zbog natjecanja idem, rekao je Mario Mrčela, plivač PK Zadar.

Slično je bilo i kod Joška.

- Htio sam početi trenirati zbog tetiva, počeo sam se baviti plivanjem. Svidjelo mi se, dobro je za zdravlje, za sve, rekao je Joško Klarin, plivač PK Zadar.

I upravo stoga svi imaju isti plan.

- Nastavljam dalje trenirati da budem što uspješniji, istaknuo je Klarin.

Jer Otvoreno prvenstvo Hrvatske se bliži baš kao i Svjetsko prvenstvo u Portugalu za koje je Lucija već isplivala potrebne norme.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!