13:04 / 18.04.2018.

Autor: E.L.S./Hina

Starbucks će zatvoriti 8000 kafića radi tečaja protiv rasizma

-

-

Foto: - / -

Korporacija time želi sačuvati svoj ugled, na koji je veliku sjenu bacio taj incident koji se dogodio u Philadelphiji u četvrtak.
Američki lanac kafića Starbucks odlučio je zatvoriti sve svoje kafiće u Sjedinjenim Državama 29. svibnja poslijepodne radi tečaja za radnike protiv rasizma nakon što je uhićenje dvojice Afroamerikanaca u jednom njihovom lokalu izazvalo val ogorčenja.

Korporacija time želi sačuvati svoj ugled, na koji je veliku sjenu bacio taj incident koji se dogodio u Philadelphiji u četvrtak. Događaj je snimila jedna klijentica, a snimka se tijekom vikenda proširila Twitterom. Na snimci se vidi uhićenje dvojice Afroamerikanaca iako su bili mirni i nisu učinili nikakav prekršaj.

Video snimka je izazvala velike kritike i kreiranje hashtaga #boycottstarbucks.
Policija je bila pozvana na mjesto događaja jer dvojica muškaraca nisu ništa naručili. Jednostavno su čekali prijatelja, rekao je njihov odvjetnik.Starbucks će zatvoriti više od 8000 kafića u Sjedinjenim Državama 29. svibnja poslijepodne i organizirati tečaj (...) kako bi se spriječila diskriminacija u našim lokalima, objavila je kompanija.

Tečaj će biti organiziran za 175.000 radnika širom zemlje, uključujući administrativne i komercijalne službe. Ubuduće će biti dio uobičajene obuke novih radnika.

Cilj je razbijanje rasističkih predrasuda, promicanje inkluzivnosti, sprječavanje diskriminacije i osiguranje da se svi ljudi u Starbucksovim kafićima osjećaju sigurno i dobrodošlo, ističe kompanija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!