15:01 / 26.05.2020.

Autor: Perina Pribilović/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Stotinu volontera u Šibeniku čiste na sve strane

-

-

Foto: - / -

Pedesetak Jadrijaša svih generacija latilo se lopata i metli. Omiljeno kupalište i vikend-naselje Šibenčana, privlačno je mnogima. No, nakon duge zime - očiti su tragovi nebrige.
Stotinu volontera ovih je dana u Šibeniku čistilo na sve strane. Članovi Powerlifting kluba s prijateljima skupljali su tone otpada odloženog oko jezera Soline u Zablaću. A vikendaši i stanari Jadrije - uređivali su svoje omiljeno, ali pomalo i zapušteno kupalište.

Sve ono što je more nanijelo na šetalište, odlučili su mu vratiti - istom mjerom.

- Ovo je jedna spontana akcija u kojoj želimo malo okupiti, stvoriti ekipni duh i pokazati da nam je stalo do ovoga di živimo, rekao je Ivica Ninić, predsjednik gradske četvrti Jadrija.

Tako se pedesetak Jadrijaša svih generacija latilo lopata i metli. Omiljeno kupalište i vikend-naselje Šibenčana, privlačno je mnogima. No, nakon duge zime - očiti su tragovi nebrige. Od deponirana otpada do psećeg izmeta.

Uz jezero Soline - deponirane su stotine tona različitog otpada. A Powerlifting klub Šibenik već godinama organizira ovakve akcije.

- Sve što smo čistili je grad i nadomak grada. Žaborić, Jadrtovac, Grebaštica, Brodarica, Raslina. Ne znam ni ja više gdje smo sve čistili, ali sve gdje smo očistili, za sada je ostalo čisto, rekao je Goran Šimić iz Powerlifting kluba Šibenik.

I u ovoj akciji pomogli su im građani, DVD Zablaće i Turistička zajednica.
 
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!