Studirati glumu u Londonu je zabavno

02.01.2018.

13:47

Autor: Vinko Paić/M.Š.

-

-

Foto: - / -

Hana Hržić četiri godine živi u Londonu gdje studira glumu i filmsku režiju. Već je imala i nekoliko kazališnih uloga, ekipa Dobrog jutra doznala je kako izgleda njezin engleski život.
Zagrepčanka Hana Hržić četiri godine živi u Londonu gdje studira glumu i filmsku režiju. Već je imala i nekoliko kazališnih uloga, ekipa Dobrog jutra doznala je kako izgleda njezin engleski život.
  Hana Hržić se u svijet glume zaljubila još kao dijete. Nakon gimnazije odlučila je iskušati sreću u Londonu gdje je upisala glumu, a može se pohvaliti i time što je uspjela dobiti stipendiju fondacije slavnog glumca Kevina Spaceyja koju godišnje primi tek 4 studenta. Uvijek sam htjela glumiti, ali mi to nije bilo realno. Moji su roditelji imali normalne poslove. Tako da sam i ja mislila da moram nešto normalno. Nisam se mogla odlučiti slikarstvo, gluma. Rekla sam idem probati…
Da je svaki početak težak Hana se uvjerila kad je Hrvatsku zamijenila Velikom Britanijom. Ipak, na svoj se novi dom lako naviknula, a uvelike joj je pomoglo i to što engleski jezik govori od malena. Studentski dom je bio u kaotičnom kvartu, ali fakultet je bio fenomenalan, prvi dan smo počeli glumiti. Glumiti na engleskom je super. Prije ovog fakulteta nisam nikad glumila Shakespeare, a sad sam se zaljubila u taj njegov svijet. Super zvuči na engleskom.  Majka Renata Bačanek iskreno priznaje da su obje bile sretne kada je primljena, ali je to i njena velika briga. Telefon je bio stalno uključen kad je otišla, brineš se... Jedan dio moje brige je preuzela stipendija koju je dobila, jer za iduću godinu nije mogla dobiti ako tekuću nije završila s dobrim ocjenama.
Studirati glumu u Londonu je zabavno, brzo, stalno se nešto radi. Velika podrška Hani u tome su i majka i otac. Jako sam im zahvalna što su mi dali ovu priliku. A Renata je bila posebno ponosna u trenucima kad je svoju jedinicu gledala kako debitira na kazališnim daskama. A kako i ne bi bila kada je u Londonu za jednu ulogu u konkurenciji i do 150 dobrih glumaca. Hana se u budućnosti vidi i na televiziji i na filmu, a nije joj strana niti režija. Sve u tom filmskom svijetu bih htjela isprobati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!