Šumska farma

07.08.2020.

16:20

Autor: I.D./Katarina Barač-Perošević/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

-

-

Foto: - / -

U srcu parka prirode Papuk, na 350 metara nadmorske visine, stvorili su carstvo.
Gotovo svatko od nas katkad poželi promijeniti život i početi ispočetka. Upravo je to prije nekoliko godina učinio Nikola Borić. Uspješni sportaš 2014. odlučio je ostaviti sve iza sebe i započeti novi život daleko od civilizacije. S djevojkom Zoranom, na farmi udaljenoj 10 km od Orahovice, uzgaja i prodaje eko proizvode.

U srcu parka prirode Papuk, na 350 metara nadmorske visine, stvorili su carstvo.

- Jednostavno  sam htio opušten način života, da znam što jedem, koje je porijeklo moje hrane, da nije ničim špricano, da nema antibiotika, kaže Nikola Borić, vlasnik šumske farme.

Na 5 hektara šumske farme njezini stanari uživaju slobodni, hraneći se prirodno. Možda i ne nalikuje na vrt, ali na plodnoj zemlji sve uspijeva.

- Neke stvari jako vole biti u travi, bolje i rastu, samo što ih je malo teže pronaći onda, ali su tu, moramo zapamtiti dobro gdje smo posadili, kaže Zorana Vujatović, vlasnica obrta za proizvodnju i trgovinu, Orahovica.

Sve što uzgoje Nikola i Zorana prodaju putem društvenih mreža.

Više doznajte u videozapisu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!