08:01 / 18.10.2019.

Autor: HRT

Sutra dobrotvorna utrka "Trčimo s Gobi"

-

-

Foto: - / -

Prihod od kotizacija za utrku namijenjen je Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba.
Kujica Gobi, zvijezda bestselera U potrazi za Gobi po kojem će se uskoro snimati i film, u prvom je posjetu Zagrebu.

Knjigu je u knjižari Hoću knjigu predstavio njezin autor ultramaratonac Dion Leonard. Njega i Gobi s oduševljenjem je dočekalo sto pedeset Zagrepčana, zaljubljenika u životinje i književnost.

Predstavljajući svoju životnu pustolovinu tijekom koje je u pustinji Gobi upoznao kujicu kojoj je dao isto ime, Leonard je građane pozvao da se u subotu u Maksimiru uključe u dobrotvornu utrku Trčimo s Gobi. Utrka će biti duga pet kilometara i može se pretrčati ili prehodati.

- Svi smo jako uzbuđeni što smo u Hrvatskoj, u Zagrebu, i što možemo podijeliti svoju priču o Gobi. Ključ našeg boravka ovdje je utrka koja će se u subotu održati u prelijepoj šumi Maksimir. Želimo osvijestiti ljude o životinjama koje u Skloništu čekaju svoje srodne duše - kazao je Leonard.

Prihod od kotizacija za utrku namijenjen je Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

- Gobi je uvijek spremna za utrku. Ona je rođena za trku. Super je brza! U subotu ću je morati čvrsto držati jer će željeti pobijediti. Nadamo se da će nam se mnogobrojni ljubitelji životinja pridružiti - poručio je Leonard.

Drago mu je što je popularnost njegova psića u službi dobroga.

- Ako zahvaljujući ovoj komunikaciji makar i jedan pas pronađe svoju srodnu dušu i stalni dom, bit ćemo sretni - kazao je.

Registriranje za utrku počinje u subotu na livadi nasuprot Mogile u 10 sati, a sama utrka dva sata kasnije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!