11:19 / 13.05.2020.

Autor: Regionalni dnevnik/Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Svaka čast dnevnom boravku, no teretana je ipak teretana

-

-

Foto: - / -

Grupni su treninzi također mogući, no vježbači se trebaju najaviti kako bi se limitirao broj sudionika.
Od danas ponovno se može vježbati u teretanama i drugim zatvorenim sportskim objektima. Neki su otvorili vrata danas, a drugi će to učiniti nakon što se prilagode uputama koje je izradio Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Preporuke za treninge u zatvorenim sportskim objektima

Između ostaloga, sportski objekti moraju osigurati određenu fizičku udaljenost između osoblje na recepciji i korisnika, higijenski i sigurnosni uvjeti, redovito prozračivanje otvaranjem prozora a manje korištenjem ventilacijskih sustava. Tijekom treninga se treba održavati fizički razmak od 2 metra, a zaposlenicima se preporučuje i korištenje medicinskih maski.

Gordan Ćelić je posjetio teretanu koja se nalazi u centru Zagreba i razgovarao s trenerom Filipom Tkalčićem.

- Pridržavali smo se svih mjera pa čak i više od toga kako bismo sačuvali zdravlje vježbača - udaljili smo sprave, neke smo čak i izbacili kako bi osigurali udaljenost od dva metra, aktivirali smo aplikaciju preko koju se vježbači mogu prijavljivati na treninge, stavili smo dezinfekcijska sredstava - ispričao je Tkalčić.

Grupni su treninzi također mogući, kaže, no vježbači se trebaju najaviti kako bi se limitirao broj sudionika. U centru su podijelili rad u dvije smjene i osigurali 3 sata između smjena u kojima će vršiti dezinfekcija. Apeliraju i na vježbače da dezinficiraju sve što su koristili nakon završetka treninga.Od ranog jutra pune se i fitnes-centri u Varažidnu. Dezinfekcija neće biti problem. Samo su je pojačali u novoj stvarnosti. Povećali su broj grupa, napravili pauzu između tako da nema previše ljudi. Vježbat će se i na otvorenome. Spremne čekaju i gimnastičke sprave. Odmah prvi dan na njima su i međimurski sportaši i rekreativci. Treneri - nikada sretniji.

U  Nacionalnom gimnastičkom centru "ATON" uskoro će početi i grupni treninzi, po novom - u većim dvoranama. Svaki korisnik morat će koristiti svoje rekvizite na svojem radnom mjestu i držati razmak.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!