13:52 / 29.08.2018.

Autor: T.V./S.J./HRT

Sve je spremno za 2. Green Eye Festival

-

-

Foto: - / -

Festival se održava drugu godinu, kratkim filmovima želi se ukazati na važnost zaštite prirode i okoliša, nagalasak na bacanje hrane - čak trećina proizvedene hrane završi na odlagalištima.
U Šibeniku je sve spremno za drugo izdanje Green Eye Festivala. Ove godine festival nas potiče da se zamislimo nad tanjurom.

Green Eye Festival –Priroda te gleda je ekološki festival koji kroz filmsku umjetnost publici približava teme ekologije, zaštite okoliša i očuvanja prirode. Ovaj festival jedna je od rijetkih inicijativa u Hrvatskoj koja se u potpunosti posvetila tematici okoliša i prirode kroz filmsku umjetnost.

Podatak da se jedna trećina ukupno proizvedene hrane na svijetu baci, jasan je znak da je krajnje vrijeme da se nešto u ljudskoj svijesti mora promijeniti. Jedan korak prema toj promjeni ove godine radi Green Eye Festival s temom Zdrava prehrana, bacanje i recikliranje hrane. U program festivala uključeni su filmski naslovi koji se bave pitanjem globalnog konzumerističkog načina života, brze prehrane, monopolom velikih prehrambenih lanaca koji diktiraju pravila igre na velikoj svjetskoj sceni te kako sve navedeno utječe na nas i naš ekosustav.

Festival se održava u sklopu Krkinog kulturnog ljeta Javne ustanove Nacionalni park Krka od 31. kolovoza do 2. rujna. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!