09:27 / 17.01.2021.

Autor: Melita Šare/More/HRT

Sve veća popularnost nordijskog hodanja

-

-

Foto: - / -

Nordijsko hodanje potječe iz Finske, ali i naši ga Mediteranci obožavaju. Ne mogu ni nabrojiti koje blagodati donosi njihovu zdravlju.
Već dulje vrijeme nordijsko hodanje iznimno je popularna rekreacija diljem svijeta. I vremešni Zadrani vole biti u trendu. Na rivi, uz more, na gradskim šetnicama, po parkovima, brzo gaze sa štapovima. Neki su u trapericama i cipelama, no svima je disciplina spartanska. Ni hodanje u cik zore ne propuštaju.

Nordijsko hodanje potječe iz Finske, ali i naši ga Mediteranci obožavaju. Ne mogu ni nabrojiti koje blagodati donosi njihovu zdravlju. I prva žena cijepljena u Hrvatskoj, Branka Aničić, pred kamerama je rekla da joj uz unuke i praunuke možda najviše nedostaje upravo nordijsko hodanje. I ona je njime "zaražena".

S osmijehom i koraka laka zadarski rekreativci ušli su u novu godinu. Zahvaljujući nordijskom hodanju, uključeni su u društveni život zajednice i boljeg su psihofizičkog zdravlja, usto hodanjem se čovjek oslobađa stresa jer aktivira se hormon sreće.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!