Sve velike zvijeri Gorskog kotara na jednom mjestu

28.04.2021.

16:17

Autor: Jelena Tomac/Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Centar „Velike zvijeri“

Centar „Velike zvijeri“

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

U Staroj Sušici pri kraju je uređenje Centra za posjetitelje posvećen velikim zvijerima Gorskog kotara. Zamišljen je kao prostor koji će na inovativan i zanimljiv način približio posjetiteljima specifičnosti i vrijednosti očuvanog goranskog kraja u kojem obitavaju ris, vuk i medvjed. 

Objekt je izgrađen i uređen u okviru provedbe projekta sufinanciranog sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta iznosi 8,2 milijuna kuna


Riječka ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska među prvima je zavirila u Centar koji zbog panedmije još nije otvoren za posjetitelje:

Najavljen je i program za djecu u dvorcu Stara Sušica koji se nalazi odmah pokraj Centra, gdje Dom mladih i ove godine organizira ''školu magije'' za djecu, a dok se ne stvore uvjeti za otvorenje Centra sve o veliki zvijerima Gorskog kotara možete saznati na internetskoj stranici Centra za posjetitelje Stara Sušica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!