Svestrana Rujana dojmove s putovanja dijeli na večerima putovanja

15.02.2018.

10:29

Autor: Vinko Paić/K.G.

default error photo
Rujana Lukač pokrenula je u Zagrebu večeri putovanja kako bi inspirirala i motivirala druge da putuju. Nedavno se vratila iz Vijetnama, zemlje koja ju je oduševila i u koju će se sigurno opet vratiti.

Rujana Lukač pokrenula je u Zagrebu večeri putovanja kako bi inspirirala i motivirala druge da putuju. Nedavno se vratila iz Vijetnama, zemlje koja ju je oduševila i u koju će se sigurno opet vratiti.

Kako zamijeniti svoju kuću, stan ili apartman i boraviti u nekoj zemlji besplatno - Rujana najbolje zna. Diplomirana politologinja prije nekoliko godina napustila je posao televizijske producentice i posvetila se svojoj velikoj ljubavi - putovanjima. Prije sedam godina pokrenula sam Home excHange, htjela sam Hrvatima približiti svijet zamjene, krenula sam motivirati ih da svoje nekretnine daju u zamjenu, prisjeća se Rujana.

Dosad je posjetila gotovo 40 zemalja, a nedavno se vratila iz Vijetnama gdje je zimske rukavice, kape i šalove zamijenila ljetnom odjećom. Odlučila se putovati sa samo sadam kilograma prtljage, Iako najpoznatiji po ratu, Vijetnam je posljednjih godina popularna destinacija svim ljubiteljima putovanja. Netaknuta priroda, budistički hramovi, zanimljiva gastronomija i ljubazni domaćini samo je dio onoga što vas tamo očekuje.

Svako novo putovanje za Rujanu je novi izazov. Uskoro planira izdati i knjigu o svojim avanturama diljem planete, koju je nazvala Putovanje je tvoja terapija. O večerima putovanja Rujana kaže: Nedavno sam pokrenula večeri putovanja u Zagrebu. To je zamišljeno da sa svojim gostima pričam o destinacijima i prenosim njihov doživljaj destinacije.

Rujana svim ljudima nastoji pokazati kako nijedan san nije nedostižan. Uz minimalan budžet možete otputovati u bilo koji kutak svijeta i probuditi se s pogledom koji će vam zauvijek ostati u sjećanju. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!