17:38 / 14.10.2019.

Autor: Danijela Bratić-Herceg/P.F./HRT

Svi Varaždinci mogu besplatno na vježbanje

-

-

Foto: - / -

U Varaždinu je svima dostupna besplatna rekreacija pod stručnim vodstvom. Vježbe su prilagođene svima, a priključuju se cijele obitelji. I to u bilo kojem trenutku!
Znate li da samo 25 minuta hodanja svaki dan život može produžiti za čak 7 godina? Stoga je vježba bitna i na nju se ne smije zaboraviti. Neki ne vole vježbati sami. Drugi nemaju novca za organizirane treninge. No u Varaždinu je svima dostupna rekreacija pod stručnim vodstvom.

Dakle, treba se samo pokrenuti, najteže je početi. No brzo se vježbači naviknu na vježbe, a "padnu" i prava prijateljstva.

- Na početku dok počinjete mislite da je ovo nemoguća misija, maltretiraju nas, ubiše nas u pojam. Ali nakon svakog tog sata odjećate se super, ispraznite energiju. Ne morate razbijati ni čaše ni tanjure. Tu uizbacite dovoljno stresa i idete doma sa super osjećajem, objasnila je polaznica rekreacije Mila Šeruga.

I Đurđica Skorić je zadovoljna.

- Treneri su nam fantastični, vježbe su uglavnom prilagođene, onoliko koliko možeš toliko radiš. Ali sve žene se trude maksimalno da pokušaju napraviti taj minimum koji nam treneri zadaju, rekla je.

Ovdje se mogu besplatno dobiti i savjeti o prehrani i vježbanju u slobodno vrijeme. A vježba se dva puta na tjedan po jedan sat, pod stručnim vodstvom školovanih kineziologa.

- Radimo funkcionalne vježbe, dakle uz pomoć  težine vlastitog tijela. A kombiniramo ih sa recimo vježbama s rekvizitima poput lopte medicinke. Vježbe prilagođavamo, kreiramo treninge prije samog održavanja i još na treningu ih prilagođavamo, navodi trener Tomislav Biškup.

Vježbe su prilagođene svima, a priključuju se cijele obitelji. I to u bilo kojem trenutku.

- Sportašima, a isto tako i rekreativcima, trebamo osigurati dvije stvari. Jedna je uvjeti gdje mogu trenirati, to su stadioni i dvorane. A druga su treneri koji će ih voditi. to je dovoljno. Mi svi koji smo sportaši dobro znamo da su to dvije osnovne stvari kako bi se netko mogao baviti sportom ili rekreacijom, rekao je predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Varaždina Alen Runac.

Da je ovakva rekreacija pun pogodak pokazuju i brojke - svake godine sudjeluje sve više Varaždinaca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!