18:36 / 31.08.2019.

Autor: HRT

"Svijet na tanjuru" - upoznajte delicije iz 20-ak zemalja

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Kroz 10 dana festivala očekuje se 10 tisuća posjetitelja, što dokazuje turističku važnost ove manifestacije. A okuse s različitih krajeva svijeta na vlastitom nepcu možete kušati do 8. rujna.
Počeo je četvrti festival svjetske kuhinje "Svijet na tanjuru". Na zagrebačkom Europskom trgu mogu se probati delicije iz 20-ak zemalja, ali i upoznati tradicijske i kulturne značajke tih zemalja.

Dašak Indije u središtu Zagreba. Bollywoodske plesačice, tetovaže od kane i tradicionalne palačinke dosa, čini se, oduševile su sve prisutne.

Nakon jučerašnjeg Hrvatskog dana, ovako je izgledao drugi dan festivala "Svijet na tanjuru".

Osim hrane, festival slavi i kulturnu raznolikost. Plesat će se uz ritmove afričkih bubnjeva, izrađivati venecijanske maske i upoznavati kineska kaligrafija.

Svakoga dana predstavlja se tradicionalna hrana dviju zemalja. A ukusi su različiti. Kroz 10 dana festivala očekuje se 10 tisuća posjetitelja, što dokazuje turističku važnost ove manifestacije.  A okuse s različitih krajeva svijeta na vlastitom nepcu možete kušati do 8. rujna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!