10:47 / 29.05.2018.

Autor: E.L.S./HRT

Svjetski dan multiple skleroze: Odlučio je biti dobro unatoč bolesti

-

-

Foto: - / -

Marko Kezeriću život se u trenu promijenio kada je saznao da boluje od multiple skleroze, odlučio se biti dobro, kaže, i ne prepustiti se bolesti.
Marko Kezeriću život se u trenu promijenio kada je saznao da boluje od multiple skleroze, odlučio se biti dobro, kaže, i ne prepustiti se bolesti, danas je aktivniji nego ikada prije, promijenio je prehranu i ne skida osmjeh s lica.Povodom Svjetskog dana multiple skleroze 30. svibnja udruga MS tim Hrvatska četvrtu godinu zaredom u Zagrebu, u parku Bundek, organizira akciju MS walk. Očekuju se tisuće oboljelih koji hodom oko jezera Bundek žele senzibilizirati javnost na probleme oboljelih i ponovno upozoriti na problem s kojim se susreću iz godine u godinu, najprije kriteriji liječenja koji su odavno istekli.

Na Bundeku je pripremljen i prigodan program koji će započeti prezentacijom projekta MS pilates koji se za sada provodi u Zagrebu, Splitu i Vinkovcima, dok broj sudionika konstantno raste. Uslijedit će hod oko jezera Bundek s jasnom porukom da se oboljelima omoguće novi kriteriji liječenja koji će biti u skladu s kriterijima razvijenih zemalja a oboljeli će uz program MS talk od liječnika čuti i najnovije informacije i vijesti o najnovijim istraživanjima i terapijama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!