14:08 / 06.09.2018.

Autor: T.V./T.M./HRT

Svjetski dan prve pomoći

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Gradsko društvo Crvenoga križa Osijek obilježava Svjetski dan prve pomoći na Trgu slobode danas od 10 do 13 sati. Kao odgovor na nesreće u cestovnom prometu naglasak je na pružanju prve pomoći u slučaju prometnih nesreća.
Gradsko društvo Crvenoga križa Osijek obilježava Svjetski dan prve pomoći na Trgu slobode danas od 10 do 13 sati. Kao odgovor na nesreće u cestovnom prometu, koje godišnje oduzmu oko 1,25 milijuna života naglasak je na pružanju prve pomoći u slučaju prometnih nesreća.

Svjetski dan prve pomoći obilježava se svake godine druge subote u rujnu, a prilika je to za isticanje važnosti prve pomoći na globalnoj razini kao humanog čina koji omogućuje ljudima da spase živote i pomognu u oporavku od iznenadne bolesti ili ozljede.

Od 10 do 12 sati bit će upriličena mala škola prve pomoći, mala škola realističnog prikaza ozljeda, zatim akcija mjerenja krvnog tlaka i razine šećera u krvi, te predstavljanje rada Službe spašavanja života na vodi HCK, a točno u podne bit će izvedena pokazna vježba Prva pomoć u slučaju prometnih nesreća.

Za vrijeme programa dijelit će se promidžbeni materijali vezani za prvu pomoć i ostale programe Crvenog križa, a bit će to ujedno prilika za informiranje o besplatnim tečajevima prve pomoći za građanstvo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!