Tamburaši u sisačkom domu umirovljenika - uz pjesmu je sve lakše

08.05.2020.

16:48

Autor: Igor Ahmetović/HRT

-

-

Foto: - / -

Zbog epidemije su u karanteni više od 70 dana. Bližnji im ne dolaze u posjet i ne smiju van, ali ne očajavaju. Druže se, pjevaju i plešu svaki dan.
U vrijeme pandemije najvažnije je očuvati zdravlje, ali ne samo fizičko, nego i mentalno. Kako bi u tome pomogli korisnicima sisačkog Doma umirovljenika, ispod balkona zasvirali su im i zapjevali tamburaši.

Korisnici sisačkog Doma umirovljenika zapjevali su s tamburašima. Pjevalo se, pljeskalo i plesalo na svim balkonima i prozorima.

- Predivno, pozitivno... Nema čovjek riječi! To je nama lijek danas, kažu.

Zbog epidemije su u karanteni više od 70 dana. Bližnji im ne dolaze u posjet i ne smiju van, ali ne očajavaju. Druže se, pjevaju i plešu svaki dan.

- Neka smo zatvoreni, ali bolesti nema. Pjevamo i uživamo! Stari smo i operirali smo kukove ali dobro je. Ravnateljica nam poslužuje i dušu i srce, dodaju.

Pjesma je lijek, a glazbenu terapiju korisnicima je pripremio sisački tamburaški sastav uz koji se u Domu i inače često slavi.

- Izuzetno smo sretni da smo ovdje među prijateljima gdje smo vrlo često gosti. Ljudi koji nas zaista vole, a volimo i mi njih. Vjerojatno smo i mi njima blizu ovdje. Čekamo još par mjeseci, tako nam je ravnateljica rekla bit će svirke ovdje još i više, kaže Ivan Kleković iz Tamburaškog sastava "Ivan Kleković i prijatelji".

- Mi smo inače rođendane obilježavali zajedničkim svirkama, pjesmom, tortom, itd. Međutim, ove godine je specifično i ovo je bio poklon svim našim korisnicima koji su imali rođendane i onima koji nisu, ističe ravnateljica Doma umirovljenika Sisak Ružica Čakširan.

U onim prošlima, ali i za dane koji dolaze, pokazalo se - lakše je uz smijeh i pjesmu.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!