16:00 / 21.09.2018.

Autor: E.L.S./HRT

Terry Fox Run - hodajte, rolajte, trčite, uključite se!

-

-

Foto: - / -

Mogu sudjelovati svi zainteresirani građani trčanjem, hodanjem, rolanjem i vožnjom bicikla, ali i kupnjom majice Terry Fox Run.
Humanitarna akcija Terry Fox Run danas će se održati po 38. put u svijetu i 19. u Hrvatskoj. Mogu sudjelovati svi zainteresirani građani trčanjem, hodanjem, rolanjem i vožnjom bicikla, ali i kupnjom majice Terry Fox Run. Cjelokupan iznos prikupljen u akciji bit će doniran Institutu Ruđer Bošković za znanstvena istraživanja raka.

Program na Jarunu počet će u 14 sati i trajat će do 18 sati, a početak trke zakazan je za 16 sati. Trka Terry Fox Run svake se godine trči u čast mladića Terryja Foxa koji je, oboljevši od raka, izgubio nogu. Kako bi sakupio novac za liječenje, 1980. godine krenuo je u trku po Kanadi koju je nazvao "Maraton nade". Trčao je 143 dana po 42 kilometra dnevno, no trku, nažalost, nije uspio završiti jer se bolest vratila i oduzela mu život u 22. godini.

U čast hrabrom Terryju njegova obitelj odlučila je nastaviti tradiciju te je pokrenula akciju skupljanja novca za borbu protiv raka koja se održava svake godine u kanadskim gradovima, a u organizaciji kanadskih veleposlanstava i u više od 60 zemalja diljem svijeta, među kojima je i Hrvatska.

Uoči utrke u emisiji Studio 4 gostovale su Ileana Cesarec, glasnogovornica utrke Terry Fox run i onkologinja dr. Martina Bašić Koretić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!