11:18 / 06.07.2018.

Autor: E.L.S./HRT

Tko ima pravo na fizikalnu terapiju u kući?

-

-

Foto: - / -

Mnogi od pacijenata sve češće privremeno ili trajno ostaju bez takve pomoći, odnosno upisane na liste čekanja.
Osobe s najtežim invaliditetom, uz 24-satnu skrb i njegu, svakodnevno trebaju i fizikalnu terapiju u kući. Mnogi od njih sve češće privremeno ili trajno ostaju bez takve pomoći, odnosno upisane na liste čekanja.

Zašto je takvim pacijentima potrebna kontinuirana fizikalna terapija u kući? Zašto nam trebaju izmjene i dopune Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja na bolničku medicinsku rehabilitaciju i fizikalnu terapiju u kući govorilo se u rubrici Imam problem.U emisiji su gostovali Anka Slonjšak, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom, Goran Cvetojević, predsjednik Udruge fizioterapeuta u kući i prof.dr.sc. Tonko Vlak, predsjednik Hrvatskog društva za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu.

Zagrepčanin Mladen Rusmir stradao je u prometnoj nesreći.  Zbog teške ozljede glave već 19-tu godinu leži u krevetu, u budnoj  komi. Uz 24-satnu skrb i njegu svakodnevno treba i fizikalnu terapiju u kući. Potkraj svibnja ona mu je privremeno ukinuta, odnosno upisan je na listu čekanja. Kako i zašto se je moglo to dogoditi pogledajte u priči Mirele Micek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!