17:18 / 21.04.2020.

Autor: Ines Milanković/T.D./Regionalni Dnevnik/HRT

Triatlonom do bolje forme u izolaciji

-

-

Foto: - / -

U ovim izvanrednim okolnostima, dobro su se snašli i članovi Vukovarskog triatlon kluba. Motivaciju i inspiraciju pronalaze na društvenim mrežama, a kućni prostor postao je zamjena za teretanu, i bazen.
U ovim izvanrednim okolnostima, dobro su se snašli i članovi Vukovarskog triatlon kluba. Motivaciju i inspiraciju pronalaze na društvenim mrežama, a kućni prostor postao je zamjena za teretanu, i bazen. Kažu, najvažnije je iz izolacije izaći u što boljoj formi.

Pandemija Marka nije spriječila u obavljanju svakodnevnih tjelesnih aktivnosti. Ovaj kineziolog voditelj je Vukovarskog triatlon kluba. - Triatlon to je atletska disciplina koja podrazumijeva 3 sporta. Prvi sport kojim se mi bavimo je plivanje, nakon plivanja idemo na bicikli i poslije bicikla nastupa trčanje, kaže Marko Kunac, voditelj vukovarskog Triatlon kluba.  Klub broji 20-ak članova, najmlađi ima 17 godina, a najstariji više od 60. Ovih dana triatloncima nedostaje plivanje jer bazeni su zatvoreni - druže se stoga u virtualnom svijetu. - Zbog ove novonastale situacije s COVIDOM - 19 primorani smo se što manje družiti. Znači samostalno trenirati, nema druženja družimo se putem virtualnih mreža, objašnjava Kunac.

Pratimo jedni druge, bodrimo jedni druge, imamo i nekakve izazove, challenge koje jedan drugome zadajemo. Tako da smo i dalje, bez obzira što nismo zajedno na treningu, zajedno treniramo, govori Ivan Szabo, član vukovarskog Triatlon kluba.

Jer, cilj je nakon korona krize izaći u još boljoj formi. Najspremniji članovi do kraja godine planiraju odraditi i Ironman utrku - koja podrazumijeva: -3,8 km plivanja, 180 km bicikla i maraton- odnosno 42 km i 195 m trčanja, ističe Szabo.

A vukovarski triatlonci potvrđuju i poznatu poslovicu tko želi vježbati, pronaći će način, tko ne želi pronaći će izgovor.

Zapamtite da tjelesna aktivnost ima pozitivan učinak i na imunološki sustav. Zato vježbanjem u udobnosti vlastita doma jačate sebe, ali i štitite druge.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!