U edukaciju o dojenju važno uključiti i poslodavce

03.08.2019.

17:10

Autor: Hrvoje Šimunović/HRT

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Dojenje pozitivno utječe na majčino zdravlje, regulira tjelesnu masu te smanjuje rizik od pojave zloćudnih bolesti.
Osječke majke pozdravljaju napore patronažnih sestara osječkog Doma zdravlja da javnost upoznaju s dobrobitima dojenja. Zato radi vlastite edukacije, ali i promidžbe dojenja u zajednici brojni osječki roditelji pohađaju Tečajeve za trudnice i očeve.

Dojenje pozitivno utječe na majčino zdravlje, regulira tjelesnu masu te smanjuje rizik od pojave zloćudnih bolesti. Ako ne postoje zdravstveni razlozi da se dojenčetu prepisuju zamjene za majčino mlijeko, patronažne sestre majkama poručuju da djecu hrane prirodnim putem.

- To je odluka svake majke na koji način će hraniti dijete, ali majke, ukoliko želite najbolje za vaše dijete, dojite ga, poručuje Zorica Kovač, predsjednica Društva patronažnih sestara Hrvatske udruge medicinskih sestara.

Organizatorice ističu da edukacija o dobrobitima dojenja treba biti kontinuirana i provoditi se na svim društvenim razinama.

Dragica Pavlović, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Doma zdravlja Osijek upozorava kako uključena treba biti cijela društvena zajednica, obitelj, a potrebno je da se uključe i poslodavci i mediji.

Obilježavanje tjedna dojenja nastavlja se 7. kolovoza nizom stručnih predavanja u Klinici za pedijatriju osječkog Kliničkog bolničkog centra.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!