U Japanu muškarcima dijele suncobrane protiv vala vrućine

06.08.2018.

08:28

Autor: E.L.S./Hina

-

-

Foto: - / -

Val vlažne vrućine obrušio se u srpnju na Japan pri čemu je smrtno stradalo više od 119 osoba dok ih je još 49.000 hospitalizirano.
Japanska pokrajina zahvaćena valom vrućine koji hara otočjem odlučila je podijeliti suncobrane svojim dužnosnicima u nadi da će potaknuti tu praksu, uobičajenu među ženama koje žele zaštititi kožu.

Prefektura Saitama, sjeverno od Tokija, koja je prošlog tjedna zabilježila nacionalni rekord vrućine s temperaturama iznad 41,1 stupanj Celzija, pokrenula je u srijedu tu originalnu kampanju isporučivši svojim zaposlenicima 70 primjeraka tog ljetnog pomagala.

Neki muškarci, iako skeptični na početku, ne odvajaju se od svojih suncobrana. Drugi smatraju da je to ženski dodatak te će radije nositi šešir ili se namazati kremom za sunčanje.

Inicijativom se želi smanjiti opasnost od toplotnog vala, objašnjava Tomomi Anzai, jedan od zaduženih za operaciju. Bolje bi bilo osvježiti atmosferu stvaranjem više zelenih površina, ali to nije uvijek moguće.

Val vlažne vrućine obrušio se u srpnju na Japan pri čemu je smrtno stradalo više od 119 osoba dok ih je još 49.000 hospitalizirano.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!