U malom šibenskom kazalištu - sreća i tuga

04.12.2020.

14:12

Autor: Perina Pribilović/Dnevnik/V.M./HRT

-

-

Foto: - / -

Koncertom pijanistice Gordane Pavić HNK Šibenik pridružio su se svjetskoj manifestaciji obilježavanja 250. godine rođenja slavnoga Ludwiga van Beethovena. No, nažalost, pred ograničenim brojem publike.
U vrijeme kada su smanjene mnoge životne aktivnosti, šibenski HNK ne zaboravlja na svoju publiku. Koncertom pijanistice Gordane Pavić pridružili su se svjetskoj manifestaciji obilježavanja 250. godine rođenja slavnoga Ludwiga van Beethovena. No, nažalost, pred ograničenim brojem publike.

U malom šibenskom kazalištu, sreća i tuga istodobno: Velika je mogućnost u ovim vremenima otići u kazalište i to je žalosno, najžalosnije, kaže Šibenčanka Marija Kimer.

Sugrađanka Duška Panjkota, pak, dodaje: Meni kazalište znači jako puno, to je zapravo moj stil života. Ja ne znam kako bismo mogli bez toga. Sad, hoćemo li nositi maske, ili bez maske, to je tako svejedno, smatra Panjkota.

Koncertom u čast velikom Beethovenu Šibenik se uspio pridružiti planetarnom obilježavanju 250. obljetnice njegova rođenja. Pijanistica Pavić izvela je recital od 3 sonate.

- Mi klasični glazbenici zapravo smo i čuvari europske kulture. Nismo samo svirači, nego smo i pozvani na neki način da čuvamo tu impresivnu kulturnu  baštinu, to naslijeđe, ističe pijanistica Pavić.

A bez publike to ne bi bilo potpuno: Zaista smo povlašteni. Evo jedan mali korak, izlet iz ovog svakidašnjeg malo ružnijeg života, osjećaji su Šibenčanke Tine Banov, a Goran Gulin se nadovezuje: Baš smo uživali u virtuoznosti, u svemu. Svaka čast.

Nažalost, u kazalište smije ući samo - 48 gledatelja: Jednostavno, ne damo se da se zatvorimo. Borimo se koliko god možemo u ovo vrijeme, poručuje Tonko Tolić, voditelj marketinga, prodaje i promidžbe HNK u Šibeniku.

Pa će uz taj koncert - koji je publici darovao grad Šibenik, kazalište još ugostiti 'Moj slučaj' Vlade Gotovca, te izvesti najnoviju vlastitu produkciju – 'Murlin Murlo'.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!