16:12 / 09.12.2019.

Autor: Sanja Kos-Bojanić/Regionalni dnevnik/HRT

U Ottovoj kućici još 120 pasa čeka svoju obitelj

-

-

Foto: - / -

Grad Koprivnica s 1.000 kuna po psu potiče udomljivanje, ali i strogo nadzire korištenje naknade. Dosad je tu povlasticu iskoristilo samo nekoliko udomitelja, kojima novac ionako nije bio motiv.
Sklonište za životinje Ottova kućica u Koprivnici već je godinama privremeni smještaj mnogim napuštenim psima, ali i prilika da napokon nađu dom.

Od 120 pasa koji su ondje smješteni, jedan je danas imao mnogo sreće. Našao je svoje ljude i topli dom, a jedan je dječak dobio vjernog i iskrenog prijatelja. Psić je čipiran, očišćen od nametnika, procijepljen i pregledan, pa se još samo treba priviknuti na novi dom i svoje ljude. Takvu sreću nema ovih 120 pasa, većina njih u skloništu je već mjesecima, godinama.

- Pas traži svojeg čovjeka i smatram da azili odnosno skloništa za životinje mogu biti samo privremeni smještaj tih životinja, a da bi trebalo biti više udomitelja. Bez obzira što se mogu pohvaliti da je u 10.mjesecu 25 pasa udomljeno iz Ottove kućice udomitelja je još uvijek premalo, kazao je Ratko Juršetić, veterinar u Ottovoj kućici.

Budući da svaki mjesec u sklonište stigne više novih pasa nego što ih se udomi, u Ottovoj kućici sve ih je više. Grad Koprivnica s 1.000 kuna po psu potiče udomljivanje, ali i strogo nadzire korištenje naknade. Dosad je tu povlasticu iskoristilo samo nekoliko udomitelja, kojima novac ionako nije bio motiv. Još 120 pari očiju željno čeka da im netko pruži ruku i otvori vrata svoga doma.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!