11:51 / 12.02.2018.

Autor: HRT

U povodu Hrvatskog dana bez duhanskog dima besplatni pregledi za građane

-

-

Foto: - / -

Za sva pitanja vezana uz respiratorne bolesti i bolesti pluća građanima će biti na raspolaganju liječnik specijalist pulmolog, medicinska sestra i psiholog.
U povodu obilježavanja Hrvatskog dana bez duhanskog dima, Poliklinika za bolesti dišnog sustava pozvala je sve pušače starije od četrdeset godina na preventivni pulmološki pregled na Dane otvorenih vrata, koji će se održati 14. i 15. veljače.

Građani će od 10 do 17 sati moći obaviti RTG snimke pluća i srca, spirometriju, mjerenje kisika u krvi i mjerenje ugljičnog monoksida u izdahu. Pregledi se obavljaju bez uputnice i najave, priopćeno je iz zagrebačkog Gradskog ureda za zdravstvo.

Hrvatski dan bez duhanskog dima organiziraju Grad Zagreb i Gradski ured za zdravstvo u suradnji sa Zakladom Hrvatska kuća disanja i Poliklinikom za bolesti dišnog sustava.

Hrvatski dan bez duhanskog dima obilježava se prvog dana Korizme od 2003. godine u cilju poticanja pušača na prestanak pušenja. Taj je dan, uz razmišljanja o odricanju, prilika da pušači razmisle i o svojoj ovisnosti o pušenju duhana, svom zdravlju i zdravlju svojih bližnjih, kao i drugih osoba u okolini koje udišu duhanski dim.

Građani će 14. veljače moći obići i Zakladu Hrvatska kuća disanja, koja od 8 do 16 sati organizira savjetovanje za sve zainteresirane, gdje će im za sva pitanja vezana uz respiratorne bolesti i bolesti pluća biti na raspolaganju liječnik specijalist pulmolog, medicinska sestra i psiholog.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!