11:46 / 24.11.2018.

Autor: Jana Radić/.I.H./HRT

U Rovinju obilježen 'Movember'

-

-

Foto: - / -

Globalni pokret Movember koji postoji vec petnaestak godina daje rezultate, kažu liječnici, jer muškarci danas puno otvorenije govore o svojim zdravstvenim problemima.
Studeni je mjesec posvećen zdravstvenim problemima muškaraca. Diljem svijeta poznat je kao 'Movember', mjesec u kojem se puštaju brkovi u znak podrške i promicanja svijesti o muškim bolestima, od depresije pa do raka.

Akcija je obilježena i u Rovinju, a  cilj je potaknuti muškarce da bar jednom godišnje idu na preglede te da prihvate zdravije životne navike.

Ni jako jugo i kiša nisu spriječili članove istarske udruge 'Martišnjak z muštaci', odnosno Studeni s brkovima, da pošalju poruku svim muškarcima: važnost promocije muškog zdravlja.

Cilj je promijeniti stajalište prema muškom zdravlju. Naime, prema liječničkim iskustvima najpodmukliji su rak prostate i testisa te depresija.

U Rovinju se hodalo, trčalo i vozilo bicikl. Globalni pokret 'Movember' koji postoji vec petnaestak godina daje rezultate, kažu liječnici, jer muškarci danas puno otvorenije govore o svojim zdravstvenim problemima.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!