U Sisku organizirana kampanja "50 milijuna koraka za epilepsiju"

05.02.2023.

15:01

Autor: HRT/IMS

U Sisku organizirana kampanja "50 milijuna koraka za epilepsiju"

U Sisku organizirana kampanja "50 milijuna koraka za epilepsiju"

Foto: HTV / HRT

Uoči obilježavanja Međunarodnog dana epilepsije koji se obilježava svakog drugog ponedjeljka u veljači, u Sisku je organizirana kampanja "50 milijuna koraka za epilepsiju".


Kampanjom se želi podići svijest o epilepsiji od koje u svijetu boluje više od 50 milijuna ljudi, a kako bi se pružila potpora oboljelima i njihovim obiteljima u borbi protiv stigmatizacije u društvu.

- Osobe koje boluju od epilepsije često puta kažu da nije problem samo njihova bolest, već da su puno veći problem stigme koje se vežu uz bolest pa mi danas želimo šetanjem pokazati da imamo znanje o epilepsiji, da imamo empatiju, suosjećanje prema osobama oboljelim od epilepsije i prema njihovim obiteljima, poručila je Marina Međimurec Čupić, Osnovna škola "Zorka Sever" Popovača.

- Što vam treba za uspješno liječenje epilepsije? Treba vam dobar compliance s pacijentom, treba vam u osnovi dobra i adekvatna medicinska skrb, jedan pozitivan mindset i treba vam razumijevanje javnosti. Upravo zato smo se mi ovdje danas okupili da bi na neki način destigmatizirali sve ono što se veze uz epilepsiju, rekla je dr. Nela Šabanović Vidić, Opća bolnica "Dr. Ivo Pedišić", Sisak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!