18:39 / 12.09.2018.

Autor: T.V./HRT

'U svaki naš obrok nastojimo ubaciti nešto zeleno'

-

-

Foto: - / -

Supružnici Đurđica i Ivan Ljubimir žive drukčiju prehrambenu filozofiju. Oni nikad iz trgovine kući ne nose pune vreće hrane. Hranu svakodnevno pripremaju, ne prže ju, a ono što se može jesti sirovo, tako se i jede.?
Krcati trgovački centri. Puna kolica nezdrave, uglavnom industrijski obrađene hrane. Shoping groznica. Peglanje kartica. I kupovanje kao da sutra ne postoji. I to na rate. To je slika hrvatske svakodnevice.

Previše se hrane kupuje, previše se i priprema, a puno se toga na kraju i baci. Porazna statistika kaže - Hrvati godišnje bace čak 380 tisuća tona zdravstveno ispravne hrane.

Supružnici Đurđica i Ivan Ljubimir žive sasvim drukčiju prehrambenu filozofiju. Oni nikad iz trgovine kući ne nose pune vreće hrane. Hranu svakodnevno pripremaju, ne prže ju, a ono što se može jesti sirovo, tako se i jede. Iako puno rade, okupljanje oko stola barem jednom na dan za njih je imperativ. U svaki naš obrok nastojimo ubaciti nešto zeleno, kažu Đurđica i Ivan.

Od kako su promijenili pristup hrani, kažu, osjećaju se puno bolje. Jer hrana je lijek ali isto tako može biti okidač za mnoge bolesti. S malim promjenama koje su svakodnevno uvodili u svoju prehranu učinili su, kažu, puno za sebe. To je pravo ulaganje u zdravu budućnost.

Osim na Prvome programu Hrvatske televizije emisiju Kod nas doma možete pratiti i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!