13:09 / 16.11.2020.

Autor: Ivana Perić/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Umirovljenici u školskim klupama

-

-

Foto: - / -

Uz stroge epidemiološke mjere njih devetero tri puta na tjedan marljivo uči. Pritom se, kažu - dobro zabavljaju.
Umirovljenici kraljevičkog kraja, zahvaljujući Zajednici tehničke kulture Primorsko-goranske županije, svoje jesenske dane ispunjavaju zanimljivom radionicom. Naime, kroz tridedetak sati predavanja uče kako se koristiti računalom i otkrivaju tajne sigurnog korištenja interneta.

Uz stroge epidemiološke mjere - njih devetero tri puta na tjedan marljivo uči. I uživa u tome što sjede u učeničkim klupama. Godine im nisu prepreka za usvajanje novih znanja - osobito onih informatičkih. Jer gdje god se okrenu - računalo im treba. 

- Odlučila sam da nešto naučim, bila sam sretna što sam upala u ovu malu grupu i još sretnija što smo dobili profesora koji ima strpljenja za nas, priča polaznica radionice Zorica Mateta. Zadovoljne su i njezine kolegice Meri Grubišić i Vesna Modričin

A i profesor Ivan Šimac o polaznicima ima samo riječi hvale. Imaju veliku želju za znanjem i volju za učenjem. Obrađuju nekoliko tema, obradu teksta, slanje mailova, sigurno pretraživanje interneta, mobilno bankarstvo, e-građani te korištenje smartphona. I sve to potpuno besplatno.

- Uvijek trebamo razmišljati što je potrebno i kako možemo doprinjeti kvalieti naših sugrađana. Pošto se bavim edukacijom o obrazovanjem, u razgvoru s njima sam našla zajednički jezik i potrebu. Hvala Županiji što je prepoznala ovaj projekt i financirala ga tako da je za njih posve besplatno, kaže predsjednica Zajednice Tehničke kulture PGŽ Ružica Kamenjašević.

Učenike zlatne dobi teško je i nakon tri sata odvojiti od učenja. A Ivan će reći - da su bar svi učenici takvi!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!