20:30 / 20.11.2020.

Autor: Krešimir Volarević/Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Umjetnost i inkluzija osoba s invaliditetom

-

-

Foto: - / -

Drugi ‘Upset art festival umjetnosti i inkluzije osoba s invaliditetom’ održat će se u subotu, 21. studenog, u Centru za kulturu Trešnjevka (CeKaTe) - naravno, uz epidemiološke mjere.
Drugi ‘Upset art festival umjetnosti i inkluzije osoba s invaliditetom’ održat će se u subotu, 21. studenog, u Centru za kulturu Trešnjevka (CeKaTe) - naravno, u teškim uvjetima COVID-19 krize.

Zbog toga će se program održati u sažetom obliku, u trajanju od 15 do 18 sati, a dio programa će biti održan virtualno i dostupan široj javnosti na internetskoj stranici i društvenim medijima CeKaTe-a.

- Sukladno vremenima, festival smo posvetili krizi koronavirusa - ali s naglaskom na pozitivnom stavu te sa željom da i u ovim izvanrednim uvjetima nastavimo misiju koju prati svaki Upset Art festival: promovirati, poticati i razvijati umjetnost i inkluziju osoba s invaliditetom, poručuju organizatori.

U inkluzivnom umjetničkom, kulturnom i obrazovnom programu sudjeluju osobe s invaliditetom, profesionalci i amateri koji rade s osobama s invaliditetom, te svi ostali profesionalni ili amaterski umjetnici koji su zainteresirani prezentirati svoj rad javnosti.

- Ovogodišnji festival uključuje kreativne radionice aromaterapije iz Udruge za podršku osobama s intelektualnom oštećenjima Grada Zagreba (popularne ‘Vjeverice’), radionicu permakulture iz udruge Zeleni klik!, te radionicu Ivane Gucek kojom ćemo stvoriti tisuću želja za bolje sutra, najavljuju organizatori.

Uz program radionica, bit će predstavljena i virtualna izložba fotografija Udruge invalida grada Zagreba, zatim Erasmus+ projekti CeKaTe-a posvećeni inkluziji i neformalnom obrazovanju, a festival će zatvoriti Damir Vogrinec - Vogra solo gitarističkim koncertom.

Ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska u Centru za kulturu Trešnjevka družila se s nekima od sudionika festivala te višim stručnim suradnikom za programe u lokalnoj zajednici dr.sc. Ivanom Hromatkom:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!