19:22 / 09.12.2020.

Autor: Suzana Balen/V.K./Dnevnik/IMS/HRT

Unatoč najboljim godinama i kondiciji osjećaju posljedice koronavirusa

-

-

Foto: - / -

Unatoč najboljim godinama, dobroj kondiciji i bavljenju sportom -predsjednik i trener kluba i nakon dva i pol mjeseca osjećaju posljedice zaraze.
Koliko je COVID-19 nepredvidiva bolest, posvjedočili su nam članovi Nogometnog kluba Bjelovar. Unatoč najboljim godinama, dobroj kondiciji i bavljenju sportom - predsjednik i trener kluba i nakon dva i pol mjeseca osjećaju posljedice zaraze.

Umjesto treninga i utakmica, lagana šetnja i razgovor o posljedicama koronavirusa. U rujnu su se zarazili mnogi igrači Nogometnog kluba Bjelovar.

No, dok su oni prošli s blagim simptomima ili bez njih, predsjednik kluba Marko Ćurić i trener Petar Bošnjak nisu imali tu sreću.

- U bolnici sam bio 4 dana, taman kad sam pomislio da je temperatura stala i da mi je bolje, trebao sam ići kući, u tom trenutku sam počeo iskašljavati krv i tek su onda krenuli problemi, naglasio je Marko Ćurić, predsjednik Nogometnog kluba Bjelovar.

Na sreću, stanje se popravilo, ali dugo je trajala slabost. Nije pomoglo to što je u dobroj kondiciji i cijeli se život bavi sportom. Markova supruga i četvero djece također su se zarazili, no COVID su preboljeli samo s blagom temperaturom.

- Najveći problem je ta nepredvidivost bolesti - u jednom trenutku mislite da vam je dobro, drugi dan vas sruši, pa ponovno dva-tri dana odmorite. Mislite to je to, a opet vam nije dobro, konstantno. Evo, sad je 12-ti mjesec i sad kad s vama razgovaram, hvatam zrak, govori Ćurić.

Njegov kolega Petar zbog koronavirusa u dva tjedna izgubio je devet kilograma. Najviše se bojao zbog obitelji.

- Dok su me nazvali da sam pozitivan, mogu reći da sam se rasplakao, ne zbog sebe nego zbog svoje obitelji. Imam sina koji je astmatičar, brata koji je prošao kemoterapije, govori Petar Bošnjak, trener Nogometnog kluba Bjelovar.

Žele da njihovo gorko iskustvo bude poticaj drugima da čuvaju sebe i bližnje.

Ne otežavajmo, stoga, neodgovornim ponašanjem situaciju još više - poručuju Marko i Petar. Samo tako lakše ćemo dočekati vrijeme da stadioni, ulice i gradovi budu opet puni.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!