Upoznajmo prve bebe u 2020. godini

02.01.2020.

16:58

Autor: Regionalni dnevnik/IMS/HRT

default error photo
Prve na svijet došle su bebe u bolnicama u Varaždinu, Bjelovaru i Zaboku: Gabrijel, Matej, Leon, Erik, Mihael i Mia.
Svatko je na svoj način dočekao i proslavio ulazak u 2020. godinu, no vjerujemo da su ipak najviše razloga za slavlje imali roditelji prvih novogodišnjih beba.

Prve na svijet došle su bebe u bolnicama u Varaždinu, Bjelovaru i Zaboku.

Varaždin

Prvo ovogodišnje dijete rođeno je u varaždinskoj Općoj bolnici - mali Gabrijel Evačić iz Donjeg Ladanja.

Dvadesetdvogodišnja majka Natalija Evačić iz Donjeg Ladanja u varaždinsko je rodilište stigla na Silvestrovo, nešto poslije 20 sati. 12 minuta nakon ponoći, na Novu godinu - rođen je Gabrijel.

- Odlično je sve prošlo, sestre i doktori su bili super, rekla je 'novopečena' majka Natalija Evačić.
[EMBED: "0201/RD-Beba_Prva-0201.mp4"]

Bjelovar

Dječak Matej prva je beba rođena u Bjelovaru. Rodio se poslijepodne i prvo je dijete mladim roditeljima koji se nisu željeli snimati.
[EMBED: "0201/RD-Rodiliste_Policija-0201.mp4"]

Zabok

Čak četvero mališana rodilo se prvoga dana Nove godine u Općoj bolnici i bolnici hrvatskih veterana u Zaboku. Prvi Zagorac rođen u 2020. godini je Leon Tkalec iz Huma na Sutli.

- Prvog siječnja je bio termin, tako da smo ga očekivali. Trudovi su počeli nešto prije ponoći. Porod  nije bio težak, a potrajao je do 2 sata i 5 minuta iza ponoći, rekla je Leonova majka Anita Tkalec.

Šest sati nakon Leona, rodio se i mali Erik. Budući da je u zabočkoj bolnici prošle godine rođeno 803 djece, što je oko 70 manje nego godinu ranije -  prvi dan 2020. godine donio je ohrabrenje. Jer nakon Leona i Erika rođeni su još mali Mihael i mala Mia.
[EMBED: "0201/RD-4_Bebe_Zagorje-0201.mp4"]Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!