Upoznajte najvišeg glazbenika u Hrvatskoj

05.12.2018.

07:23

Autor: S.B./E.L.S./HRT

default error photo
Htio bi Matej Mudrovčić Mudri iz Zagreba biti autentičan i svoj poput njegovih glazbenih uzora Erica Claptona, Olivera ili Gibonija, i baš poput njih ostaviti trag glazbom koju stvara.
Predstavljamo vam najvišeg glazbenika u Hrvatskoj, višeg od dva metra. On je Matej Mudrovčić Mudri iz Zagreba, koji se silom prilika nakon uspješne sportske karijere posvetio glazbenoj. Nedavno mu je objavljena prva autorska pjesma, a glumio je i u mjuziklima.

Koliko je život nepredvidiv i koliko lako može krenuti posve drugim smjerom od očekivanog, dobro zna magistar ekonomije, glazbenik i bivši sportaš, donedavni uspješni odbojkaš Mladosti, Matej Mudrovčić Mudri iz Zagreba.

Odbojku stvarno sam htio i od toga živjeti i nešto napraviti do prije 4-5 godina kad sam trebao ići u Japan i stvarno nešto zaraditi od te odbojke i živiti svoj san. Tjedan dana prije sam imao jedan zdravstveni problem, jedan sindrom, noga mi je atrofirala tako da je taj put otkazan. Ja sam se nakon 6 mjeseci oporavio ali to više nikada nije bilo to. Sportski san mi se malo rasplinio. Onda sam dobio poziv iz Njemačke, konkretan poziv a ja ne mogu, onda sam poslao prijatelja umjesto sebe, priča Matej Mudrović.

Bilo je to, ističe, teško razdoblje, ali zahvaljujući glazbeničkoj obitelji, ocu koji svira dva instrumenta, kao i brat i sestra, te svojoj glazbenoj naobrazbi, odlučio je krenuti baš tim smjerom.

Krenuo je na satove pjevanja, nakon toga i na satove sviranja. Piše i pjesme već duže vrijeme, ali su mu stajale u ladici, svew dok oh nedavno nije odlučio otpjevati. I otpjevao je. Nedavno je objavio svoju prvu pjesmu "Pitanja", koju je aranžirao Ivan Škunca.

Nastupa Matej Mudrovčić s mnogim mladim glazbenicima, najviše s klavijaturistom Danijelom Bakićem. Pjeva u zboru Izvor. Glumio je u mjuziklima Pacijenti i Jadnici. Želio bi imati svoj klub obožavatelja, u kojem bi bili oni koji osjećaju njegovu emociju. Trenutno se priprema za skore jednomjesečne nastupe na jednom stranom kruzeru, ali nikako ne bi htio karijeru graditi izvan domovine.

Htio bi Matej Mudrovčić Mudri iz Zagreba biti autentičan i svoj poput njegovih glazbenih uzora Erica Claptona, Olivera ili Gibonija, i baš poput njih ostaviti trag glazbom koju stvara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!