14:03 / 27.03.2019.

Autor: Ivana Živković/E.L.S./HRT

Upoznajte profesora Borisa Brkljačića

-

-

Foto: - / -

Profesor je, prodekan, pročelnik uspješnog Zavoda, otac, suprug i jedan od omiljenih liječnika među pacijentima.
Profesor je, prodekan za znanost Medicinskog fakulteta u Zagrebu, pročelnik uspješnog Zavoda u Kliničkoj bolnici Dubrava, otac, suprug i jedan od omiljenih liječnika među pacijentima.

Uz to, prvi je Slaven koji je nedavno preuzeo ulogu predsjednika Europskog radiološkog društva. Upoznajte vrsnog profesora Borisa Brkljačića.

- Zapravo sam više htio internu medicinu, ali onda je bilo teško dobiti specijalizaciju u to vrijeme, išao sam na poslijediplomski studij iz ultrazvuka, to mi se svidjelo, i kad se otvorila specijalizacija iz radiologije, onda kako sam već znao nešto iz ultrazvuka, učinilo mi se jako zgodno i tako sam ušao u radiologiju. I nikada nisam požalio - kaže profesor Brkljačić, specijalist radiolog, subspecijalist ultrazvuka i intervencijske radiologije.

Već je tijekom studija pokazao veliku predanost, ambiciju i želju za postizanjem što boljih rezultata u medicini, a time i pomoći pacijentima koji zauzimaju bitno mjesto u njegovu radu. Usavršavao se na prestižnim svjetskim klinikama, gdje danas gostuje kao predavač i poučava mlađe. No kaže, nije nikada ni planirao živjeti u inozemstvu, već znanja primjenjivati u Hrvatskoj. Veliko iskustvo stekao je radeći u tri zagrebačke cijenjene bolnice, koje su mu samo proširile vidike.

Znanost se oduvijek u karijeri profesora Brkljačića, ispreplitala i nadograđivala s praksom. Autor je niza uspješnih projekata i radova, za koja su uslijedila i zaslužena priznanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!