Upoznajte ravnatelja Kliničke bolnice Sveti Duh, profesora Mladena Bušića

14.02.2018.

13:39

Autor: E.L.S./HRT

-

-

Foto: - / -

Planova i budućih izazova je još mnogo, no s ovakvim entuzijazmom, voljom za radom i predanosti poslu, ne sumnjamo u njihovu uspješnost.
Nazivaju ga i dobrim duhom bolnice, u potpunosti je predan svojim liječnicima, pacijentima i zaposlenicima. Da zaista nije pogriješio kada je između dileme oko upisa građevine ili medicine odabrao ovo drugo, dokazuju brojna postignuća vrsnog profesora Mladena Bušića.

Iza njega su brojna usavršavanja, znanstveni doprinosi i postignuća. Osim što je sjajan oftalmolog, profesor Bušić prva je osoba KB-a Sveti Duh, a mi se nakratko vraćamo na same početke karijere ovog sjajnog ravnatelja.

Iz Metkovića je profesor Bušić stigao u Zagreb gdje je završio Medicinski fakultet, potom pripravnički staž odradio u Domu zdravlja Novi Zagreb, 1992. započeo je s radom u KB-u Sveti Duh kao volonter, znanstvenik i pripravnik. Samo godinu dana kasnije, započeo je sa specijalizacijom iz oftalmologije.

Poslijediplomski studij završio je na PMF-u te doktorski studij na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Ponosan je na najveći svjetski projekt u području svjetske dječje oftalmologije, a to je rano otkrivanje ambliopije i nacionalni registar slabovidnosti, za koju je zajedno s timom, dobio nagradu grada Zagreba.

Uz brojne titule – onu najvažniju, obiteljskog čovjeka, zatim predstojnika Klinike za očne bolesti, predsjednika Udruge poslodavaca u zdravstvu, člana izvršnog odbora Europskog udruženja bolničkih menadžera, glavni urednik svjetskog osmojezičnog medicinskog rječnika, predsjednika poznatog košarkaškog kluba, profesor Bušić na samom je čelu Kliničke bolnice Sveti Duh. S prekidom, već 10 godina obnaša funkciju ravnatelja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!