Upoznajte ravnateljicu Poliklinike Suvag - docenticu Pavičić Dokozu

13.04.2019.

13:52

Autor: Ivana Živković/E.L.S./HRT

default error photo
Kao mlada mama i sama se je susrela s mucanjem kod svog vlastitog djeteta. To je, kaže, jedno vrlo stresno iskustvo, i tad je uistinu po prvi put razumjela te osjećaje roditelja.
Logopedija je oduvijek bila njen prvotni izbor. Posebno se usmjerila na područje mucanja, a nakon što je godinama bila voditeljica Službe za medicinsku rehabilitaciju djece školske dobi, zasjela je i na mjesto čelne osobe Poliklinike Suvag. U rubrici profil stručnjaka, upoznajte docenticu Katarinu Pavičić Dokozu.

-
Logopedija je jedna vrlo zahtjevna struka, to je jedna mlada znanstvena disciplina, ali struka koja je u velikom progresu. To je struka u kojoj morate imati jednu veliku empatiju, jednu veliku ljubav za čovjeka, morate biti dobar logoped - kaže Pavičić Dokoza.

Kao mlada mama i sama se je susrela s mucanjem kod svog vlastitog djeteta. To je, kaže, jedno vrlo stresno iskustvo, i tad je uistinu po prvi put razumjela te osjećaje roditelja.

Uspjeh svakog djelatnika klinike, ističe docentica Katarina, priča je zajedništva. Sjeća se još sastanaka prvim ravnateljem, akademikom Guberinom na kojemu bi zajedno raspravljali o nekoj temi. I na tu multidisciplinarnost stručnjaka je izuzetno ponosna. No, budući da uživa u radu s pacijentima, i taj dio, uz posao ravnateljice, obavlja s radošću.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!