18:49 / 10.04.2018.

Autor: T.V./K.F./HRT

Upoznajte Tomislava Jagatića, hrvatskog liječnika bez granica

-

-

Foto: - / -

Tomislav Jagatić jedan je od rijetkih predstavnika Hrvatske u organizaciji koja pomaže ljudima u cijelom svijetu. On je liječnik bez granica.
Tomislav Jagatić jedan je od rijetkih predstavnika Hrvatske u organizaciji koja pomaže ljudima u cijelom svijetu. On je liječnik bez granica. Navikao je na putovanja - jer njegovi su roditelji iz Hrvatske otišli u Kanadu. A nakon odrastanja, Tomislav se vraća u rodnu zemlju svojih roditelja. Na školovanje.

Nakon završetka studija medicine Tomislav otkriva svoj životni poziv. Odlazi na dodatnu edukaciju Belgiju, a 2012. prvi put odlazi na putovanje kao liječnik bez granica.

Dobar dan na poslu za Tomislava Jagatića znači da je nekome značajno produžen život. A zbog svega što je vidio i doživio itekako cijeni i male stvari i civilizaciju koja nas okružuje, a koje uglavnom nismo svjesni.

S takvim je poslom, odnosno pozivom, teško planirati budućnost i stvarati obitelj. Ali dr. Jagatić je u Hrvatskoj upoznao i svoju buduću suprugu. Apsolventica medicine također se želi pridružiti liječnicima bez granica. Tako ovaj par može slijediti svoj životni poziv i ostati zajedno.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!