07:56 / 12.12.2019.

Autor: T.D./HRT

Uz nas niste sami: Pomoć KBC-u Osijek

-

-

Foto: - / -

Cilj humanitarnog projekta „Uz nas niste sami: Za osmijeh u srcu" je podići svijest javnosti o potrebama djece na dugotrajnom liječenju i potrebama odraslih osoba s invaliditetom koji ne mogu samostalno živjeti.
Hrvatska radiotelevizija u suradnji sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske i udrugom Smiješak za sve ovogodišnju završnu emisiju humanitarnog projekta "Uz nas niste sami: za osmijeh u srcu", koja će se održati u nedjelju, 15. prosinca u izravnom prijenosu na HTV1 od 17:14 sati, posvećuje djeci kojoj je potrebno osigurati dugotrajno liječenje u KBC-u Osijek i KBC-u Rijeka, te odraslima s invaliditetom koji borave u Centru za rehabilitaciju Stančić u Dugom Selu.

Cilj humanitarnog projekta "Uz nas niste sami: Za osmijeh u srcu" je podići svijest javnosti o potrebama djece na dugotrajnom liječenju i potrebama odraslih osoba s invaliditetom koji ne mogu samostalno živjeti te prikupiti donacije koje će omogućiti bolje uvjete za obje ranjive skupine.

Na pedijatriji osječkog kliničkog centra trenutačno je šestero djece na liječenju zbog dugotrajnih bolesti ili bolesti opasnih za život.

Tijekom liječenja na odjelu za kardiologiju, nefrologiju, hematologiju i onkologiju, borave u sobi za izolaciju. Bilo bi ugodnije i djeci i roditeljima da se opremi novim namještajem i suvremenom medicinskom opremom.

Uz medicinsku skrb, bolesnom je djetetu najvažnije da su uz njega uvijek mama i tata. U slučaju kad se tek započeti život gasi, da ga drže ruke koje su ga prve i dotaknule. Pomozimo im da to bude u dostojanstvenim uvjetima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!