15:29 / 05.08.2020.

Autor: Jasmina Grbavec/Regionalni dnevnik/HRT

Varaždin i dalje subvencionira kupnju ili popravak bicikla

-

-

Foto: - / -

Bilo da idete u trgovinu, plac, školu ili posao. Ako vozite bicikl, bit ćete zdraviji, manje ćete zagađivati okoliš i na kraju krajeva ćete uštedjeti.
Zbog velikog interesa, rok za prijavu subvencioniranja kupnje ili popravka bicikla u Varaždinu produljen je do prvog rujna. Varaždinci se sve više okreću ovome popularnom i ekološki prihvatljivom prijevoznom sredstvu.

Bilo da idete u trgovinu, plac, školu ili posao. Ako vozite bicikl, bit ćete zdraviji, manje ćete zagađivati okoliš i na kraju krajeva ćete uštedjeti.

Gospođa Nada je na biciklu svaki dan. Dobro je, kaže za zdravlje, a kretati se biciklom po gradu je jednostavnije.

I Mihael uživa u vožnji biciklom. Rekord mu je, kaže, do Ludbrega i nazad u istome danu.

S korona krizom pojačao se interes za kupnju bicikala i to za 50%. Pa su to prepoznali i u gradu Varaždinu s javnim pozivom sufinanciranja kupnje ili popravka bicikala.

- Subvencija se odnosi na 300 kuna za kupnju bicikla i 200 kuna za popravak. Važno je da poziv traje do 15.8. ali nekako nam ljudi javljaju - na moru smo, dajte nam još vremena, tako da smo odlučili produžiti do 1.9.- otkriva Sandra Malenica, zamjenica varaždinskog gradonačelnika.

Kupuju se većinom bicikli od 1.500- do 3.000 kuna. Dosad se odazvalo stotinjak građana.

- Uz predočenje osobne iskaznice, građanin dođe, kupi bicikl i plati ga 300 kn manje ostatak mi rješavamo. Predvidjeli smo subvenciju za 500 bicikala, 500 za kupnju i 500 za servis - kaže Tomislav Bogović, privremeni pročelnik.

Građani i više nego zadovoljni.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!