Varaždinci nemaju izgovora kada je u pitanju rekreacija

18.06.2020.

08:07

Autor: Danijela Bratić-Herceg/Dobro jutro Hrvatska/M.M./HRT

-

-

Foto: - / -

Program Zdrav pokret osmišljen je da potakne građanstvo na bavljenje sportom i zdrav način života upravo kroz ovakve treninge i savjetovanje.
Varaždinci nemaju izgovora kada je u pitanju rekreacija. Program Zdrav pokret osmišljen je da potakne građanstvo na bavljenje sportom i zdrav način života upravo kroz ovakve treninge i savjetovanje.

Naoružani prostirkama i sportskom opremom, Varaždinci su jedva dočekali otvaranje igrališta i sportskih terena. Dolaze Varaždinci različitih dobi i različite fizičke spreme. 

Vježba se pod stručnim vodstvom i budnim okom školovanih trenera. Svaki ponedjeljak i srijedu s početkom u 18 sati. Program osmišljavaju i vode kineziolozi iz Udruge kineziologa grada Varaždina i Varaždinske županije. Uz vježbanje, tu su i za korisne savjete. 

- Trening kreće svaki put sa razgibavanjem, zagrijavanjem, atletskom školicom, znači hodanje, trčanje, vježbe u mjestu, vježbe u kretanju. I tad krećemo na malo zahtjevnije vježbe snage koje su isto tako statične i dinamične, rekla je Marina Godinić, prof. kineziologije, trenerica.

Varaždince su očito uspjeli motivirati jer interes je velik.

Vježba se u skladu s epidemiološkim mjerama. Kad god je moguće, vježba se na otvorenom. A za lošeg vremena tu je i dvorana. U vrijeme kad mnogi prebrojavaju svaku kunu i važu što si mogu priuštiti, besplatno vježbanje građanima je itekako dobro došlo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!